Xiaomi predstavio nove bežične bubice

FlipBuds Pro su prve Xiaomi bežične slušalice koje imaju funkciju blokade buke.

Buka iz okruženja može se smanjiti do 40 dB, što je jednako jačini zvuka u biblioteci. To se mahom postiže uz tri mikrofona, od kojih svaki ima svoju specifičnu ulogu. Jedan nam je potreban prilikom razgovora telefonom, drugi detektuje zvukove u okolini i izoluje ih, dok treći osigurava da se čuje glas korisnika.

U pogledu opcija ublažavanja spoljnih zvukova, možete birati između tri varijante: svakodnevne, poslovne i verzije za putovanja – sve prema vašim trenutnim potrebama.

FlipBuds Pro slušalicama upravlja se jednim pritiskom za play/pauzu/javljanje, odnosno sa dva pritiska ako želite promjenu pjesme ili morate odbiti poziv. Osim toga, dugim pritiskom na jednu od slušalica možete uključiti ili isključiti funkciju blokade buke.

Latencija je vrlo malena, a maksimalno je smanjena ukoliko uz ove slušalice koristite Xiaomi pametni telefon. Olakšano je i prebacivanje sa telefona na laptop i obrnuto, ali je odlično i to što uz dva para slušalica dvoje ljudi može da prati isti sadržaj.

Dizajn dosta podsjeća na Apple AirPods, koje su očigledno poslužile kao glavna inspiracija, ali zasad su u ponudi samo u crnoj boji. Premium izgled postignut je upotrebom posebnog premaza koji daje odsjaj. Spakovane su u ovalnu kutijicu koja podržava brzo punjenje, pa uz samo 5 minuta punjenja dobijate 2 sata uživanja u omiljenoj muzici.

Bežične bubice FlipBuds Pro u prodaji su od petka, 21. maja, u Kini po cijeni od 799 juana, odnosno 124 dolara.