Xiaomi MIUI 13 biće lansiran u junu

Xiaomi MIUI 13 trebalo bi da izađe 25. juna ove godine, a uz to, očekuje se lansiranje i novog modela Mi MIX 4.

Još uvijek nisu potvrđene tačne specifikacije koje možemo očekivati od novog telefona, ali najavljeni su neki noviteti. Pretpostavlja se da će nova verzija biti brža, stabilnija i da će imati više mogućnosti.

Glasine sugerišu da će Xiaomi imati virtuelni RAM, koji će uticati na brzinu telefona. Pogodnosti bi mogle da uključuju i optimizovane animacije, nove teme, pozadine i mnoštvo sigurnosnih poboljšanja. Iako je poznato da Xiaomi izbacuje novo ažuriranje softvera na uređaje stare čak četiri godine, glasine nagovještavaju da se to neće desiti sa MIUI 13.

Što se tiče MIUI 13 go, prvo će biti dostupan na kineskom tržištu. Xiaomi MIUI 13 trebalo bi da bude izbačen na globalno tržište nešto kasnije.

Uz pomenuti model, trebalo bi da predstave i Mi MIX4 koji će navodno da stigne sa AMOLED ekranom koji ima Quad HD + rezoluciju. Očekuje se da će uređaj podržavati brzinu od 120 Hz.

Govori se da bi mogao imati otisak prsta ispod ekrana, te da će imati tri kamere. Glavna kamera bi mogla da ima 50 megapiksela. Uključuje i ultraširoki objektiv od 48mp, te da može ponuditi 5x optički zum. 

Više informacija trebalo bi da stigne za nekoliko sedmica.