Xiaomi Mi Pad 6 stiže na jesen

Kompanija Xiaomi neumorno radi na tome da potrošačima stalno nudi neke nove pametne uređaje, pa tako sada sprema tablet računare iz Mi Pad 6 serije.

Radi se o najmanje četiri nova tablet modela – Redmi Tablet, Xiaomi Tablet 6, Xiaomi Tablet 6 Pro i Xiaomi Tablet 6 Pro 5G. S obzirom na to da su i oni iz serije Mi Pad 5 postigli veliki uspjeh, vjeruje se da će i predstojeći modeli, koji bi se na tržištu trebali naći tokom predstojeće jeseni, imati odlične performanse, te da će ispuniti očekivanja.

Sudeći prema posljednjim informacijama koje su procurile iz kineske kompanije, novi Mi tablet uređaji imaće dvije procesorske platforme – Qualcomm i MediaTek. Naravno, očekuje se da će modeli koji budu imali Snapdragon 8+ Gen1 biti vrhunski, ali i da će u skladu sa tim i više koštati.

S druge strane, i kompanija MediaTek ima u svojoj ponudi više kvalitetnih procesora, među kojima se posebno ističe Dimensity 9000, tako da nema sumnje da će i tableti koji ih budu posjedovali moći zadovoljiti kupce.

Mediji prenose da će Xiaomi Tablet 6 serija imati punjače od 120 W sa funkcijom brzog punjenja, kao i da će uređaji posjedovati 144 Hz LTPO ekrane. Pominje se i nova verzija MIUI operativnog sistema prilagođena za rad na tabletima, što je još jedna od prednosti.