Xiaomi Mi MIX 4 možda podržava 120W brzo i 80W bežično punjenje

Očekuje se da će  Xiaomi Mi MIX 4 izaći u drugoj polovini godine, a nove informacije otkrivaju potencijalni kapacitet baterije i mogućnost brzog punjenja.

Izvještaj navodi da će pametni telefon imati veliku bateriju kapaciteta 5.000 mAh. Čini se da je riječ o dvoćelijskoj bateriji od 2.430, koja je uočena na kineskom sertifikatu 3C prošlog mjeseca. Osim što se nudi brzo punjenje od 120W, očekuje se da će imati i podršku za bežično punjenje od 80W.

Pored toga što bi ovo bilo najbrže rješenje za punjenje, očekuje se da će Xiaomi Mi MIX 4 ponuditi nevjerovatno iskustvo bez okvira. Uz to, trebalo bi da u njemu bude najnovije izdanje ugrađene kamere. 

Kompanija je navodno razvila algoritme za optimizaciju foto-aparata koji će omogućiti da kamera ispod ekrana funkcioniše kao konvencionalna prednja kamera. Spekuliše se da telefon možda ne podržava četverostruku HD rezoluciju. Međutim, nagađa se da njegov ekran nudi bolje iskustvo gledanja od uobičajenog Full HD+ ekrana.

Očekuje se i da će imati Snapdragon 888 SoC. Nedavne informacije sugeriše da bi uređaj mogao biti skuplji od Mi 11 Ultra modela.