Xiaomi Mi 11 Ultra – telefon s malim ekranom na zadnjoj strani?

Xiaomi Mi 11 Ultra je telefon s malim ekranom na zadnjoj strani, sudeći po snimku ovog modela koji je nedavno procurio u javnost.

Iako je pomenuti video ubrzo izbrisan sa YouTube-a, njegovo lansiranje je bilo dovoljno da se javnost upozna sa karakteristikama ovog nadolazećeg telefona. Naravno, prvenstveno sa pomenutim detaljem koji je zaintrigirao mnoge.

Neobični detalj se nalazi na poleđini telefona, a u pitanju je ekran dijagonale jednog inča koji, navodno, služi za bolje selfije. Inače, video zapis je postavio Tech Buff PH, manje poznati vloger s Filipina.

Kada je riječ o ostalim specifikacijama ovog telefona, one se, prema navodima XDA-Developers-a, podudaraju sa dosadašnjim spekulacijama, poput one da podržava brzo punjenje od 67 W, ima 6.8-inčni zakrivljeni OLED ekran sa adaptivnom brzinom osvježenja od 120 Hz te bateriju od 5.000 mAh i otpornost na vodu i prašinu (IP68).

Osim malog ekrana, na zadnjoj strani su i tri kamere, kao i periskopski objektiv sa hibridnim zumom od 120x.

Iz Xiaomi-ja su krajem prošle godine najavili varijantu Mi 11 modela za kinesko tržišt, ali i globalno. Oba modela pokreće novi Snapdragon 888 čipset koji podržava 5G.