Xiaomi Mi 11 je dostupan u Evropi

Xiaomi Mi 11, premijum telefon kineskog giganta, dostupan je za globalna tržišta, pa samim tim i u Evropi.

Prethodno je predstavljen, krajem prošle godine, u Kini. Globalna objava je održana virtuelno uz moto #MovieMagic, hešteg koji se odnosi na poboljšane mogućnost snimanja video zapisa (novi freeze frame mod i poboljšani time lapse mode).

Naime, u kompaniji su uložile dodatne napore na unapređenju tehnologije kamera na svojim uređajima, a ovo uključuje i pomenuti model telefona.

Njegova glavna kamera ima 108MP, a tu su i ultraširoka od 13MP te 5MP makro senzor.

Poboljšana tehnologija za video uključuje inadograđen softver za obradu takvog sadržaja, poput snimanja u uslovima slabog osvjetljenja, uz Night Mode.

Užitak u fotografijama i video zapisma je dodtano bolji ako znamo da Xiaomi Mi 11 ima ekran sa WQHD+ rezolucijom, uz osvježavanje od 120Hz te HDR10+ podršku, 1500 nita osvjetljenje i Corning Gorilla Glass Victus zaštitu.

Ovaj smartfon pokreće najnoviji premijum Qualcomm-ov Snapdragon 888 čipset, a stiže uz MIUI 12.5 korisnički interfejs, zasnovan na Androidu 11, i to u dvije memorijske verzije – sa 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, odnosno sa 8GB RAM-a i 256GB skladišnog prostora.

Mešu zanimljivostima koje su iz kompanije istakli tokom predstavljanja je podatak da telefon nudi mogućnost instaliranja većeg broja aplikacija, ali i da korisnici istovremeno mogu da ukombinuju i povežu dva para slušalica ili zvučnika na telefon.

Takođe, zahvaljujući 55W bežičnom punjenju, baterija, kapaciteta 4.600mAh, do kraja može biti napunjena za 45 minuta, bez kabla. Punjenje pomoću kabla je od 50W.