Xiaomi i u srednju klasu donosi 120 W brzo punjenje

S obzirom na to da je Xiaomi nedavno predstavio 11T seriju i da je telefon došao sa brzim punjenjem od 120 W, pretpostavlja se da će ovaj trend biti nastavljen u srednjoj klasi.

Ovaj telefon bi se mogao svrstati u kategoriji visoke klase, iako je po cijeni bliže srednjoj klasi.

Naime, Digital Chat Station prenosi da će sljedeća Redmi Note serije, vjerovatno Redmi Note 11 serija, biti isporučena sa podrškom za 120 W brzo punjenje. Ipak, samo će jedan model iz ove serije biti isporučen sa 120 W brzim punjenjem, i to onaj najskuplji.

Redmi Note 10 Pro 5G trenutno je vodeći Redmi Note telefon po brzini punjenja iz Xiaomija. Naime, ovaj telefon ima podršku za brzo punjenje od 67 W.

Podsjećanja radi, Redmi Note 10 Pro 5G je pogonjen MediaTek-ovim odličnim Dimensity 1100 čipsetom, koji stiže u kombinaciji sa 6 GB, odnosno 8 GB RAM-a i 128 GB, odnosno 256 GB UFS 3.1 interne memorije. Isporučuje se sa Androidom 11 i MIUI 12.5. Redmi Note 10 Pro ima IPS LCD ekran, a njegova veličina je 6,67“. Ekran dolazi sa Gorilla Glass Victus zaštitom, a u gornjem centralnom dijelu ekrana nalazi se rupica s prednjom kamerom. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz.

Na zadnjoj strani telefona nalazi se pravougaoni izrez kamera koji je nešto drugačiji u odnosu na onaj koji se nalazi na globalnoj inačici. U ovom se izrezu nalazi glavni senzor kamere od 64 MP, ultraširoki senzor od 8 MP i senzor za dubinu od 2 MP.