Xiaomi Civi 2 pokretaće Snapdragon 7 Gen 1 čipset

Xiaomi Civi 2 ovog mjeseca stiže na kinesko tržište, otkrivaju izvori bliski kompaniji.

Nasljednik smartfona serije Civi, čiji je prvi model u prodaju pušten prije godinu dana, trebao bi posjedovati novi Qualcomm-ov Snapdragon 7 Gen 1 čipset. Podsjećamo, uređaj Xiaomi Civi pokretao je čipset Snapdragon 778G, što znači da će novi model imati moćniji procesor.

Kako otkriva provjereni izvor xiaomiui, Xiaomi Civi 2 imaće OLED ekran od 6,56 inča, sa brzinom osvježavanja od 120 Hz, te do 12 GB RAM-a i 256 GB UFS 3.1 memorije. Glavna kamera biće od 50MP, a uz nju bi na zadnjoj strani trebale biti smještene još dvije – od 8MP i 2MP.

Kapacitet baterije biće 4.500 mAh, a imaće podršku za brzo punjenje od 67 W, za razliku od prethodnika, koji je imao punjenje od od 55 W. Telefon bi do kraja mjeseca trebao stići na kinesko tržište, dok se u ostatku svijeta može očekivati nekoliko mjeseci kasnije, i to pod nazivom Xiaomi 12 Lite 5G NE ili Xiaomi 13 Lite.

Kako xiaomiui prenosi, ažuriranje MIUI 13 zasnovano na Androidu 12 je spremno. Novi model ima kodno ime „Ziyi“, a očekuje se da impresionira naprednijim funkcijama, ali i elegantnim dizajnom, kakav je krasio i prethodne modele.

Informacija o tačnom datumu predstavljanja i cijeni još uvijek nema. S obzirom na to da se septembar bliži kraju, ako su sve ove informacije tačne, Civi 2 će uskoro stići do prvih kupaca.

Podsjećamo, vrhunske uređaje kompanije Xiaomi možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.