Xiaomi 13 Lite pruža opcije koje odgovaraju vašim potrebama

Xiaomi 13 Lite je telefon kojem je teško odoljeti, što zbog njegovog predivnog izgleda, što zbog performansi koje pružaju vrhunsko korisničko iskustvo.

Radi se o pametnom telefonu stvorenom da zadovolji potrebe korisnika u svim segmentima, tako da posjeduje odličan ekran, moćne kamere i procesor te snažnu bateriju.

Ekran je 6,55-inčni, AMOLED, Full HD+ rezolucije, sa omjerom slike od 20:9. Podržava HDR10+ i Dolby Vision, maksimalne je svjetline 1000 nita, što sliku čini jasnom i čistom u svim uslovima, čak i pri izloženosti jakoj sunčevoj svjetlosti.

Uređaj pokreće Snapdragona 7 Gen 1 procesor, u kombinaciji sa 8 GB radne memorije i 256 GB prostora za skladištenje, tako da sve zadatke izvršava bez imalo muke. To je posebno važno i vidljivo prilikom igranja igrica, zbog čega je ovaj telefon namijenjen i gejmerima.

Izvor fotografije: Xiaomi

I ljubitelji fotografija biće zadivljeni lakoćom kojom snima izuzetno kvalitetne fotografije i video snimke.

Glavna kamera, Sony IMX766 senzor od 50 MP, uz podršku ultraširokougaone kamere od 8 MP, te makro kamere od 2 MP, snima fotografije sa jasnim detaljima, živih boja.

Xiaomi 13 Lite posjeduje dvije selfi kamere, od 32 MP i 8 MP, što potvrđuje da je i na tom polju na visini zadatka.

Naravno, nijedan telefon, bez obzira kakve specifikacije nudio, ne može zadovoljiti korisnika ako mu je baterija slaba. Kod ovog uređaja to nije slučaj. Inače, Xiaomi telefoni poznati su po izdržljivosti, i fizičkoj, a i kada su u pitanju baterije, tako da ni Xiaomi 13 Lite sa svojom, kapaciteta 4500 mAh, neće razočarati korisnike.

Više informacija o kupovini ovog modela, koji u m:tel-u možete platiti na rate, bez kamate, potražite na www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.