Xiaomi 13 Lite – dizajn kojem je teško odoljeti

Xiaomi na tržište donosi uređaje iznenađujuće dobrog kvaliteta, a pristupačne cijene. Upravo takav je Xiaomi 13 Lite, koji možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.

Xiaomi 13 Lite izgleda zaista neodoljivo, a oduševiće vas i na prvi dodir, jer je s obje strane blago zakrivljen, tanak i lagan, zbog čega savršeno leži u ruci. Pored toga, ovaj pametni telefon sadrži izvanredne performanse i nudi brojne opcije koje odgovaraju vašim potrebama.

Za besprijekoran rad zadužen je Qualcomm-ov procesor Snapdragon 7 Gen 1 procesor, u kombinaciji sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, što je dovoljno prostora za veću količinu podataka.

Izvor fotografije: Mi Srbija

Bez obzira da li Xiaomi 13 Lite koristite u zatvorenom, ili izloženi jakoj svjetlosti, na AMOLED FHD + ekranu od 6,55 inča, sa stopom osvježavanja od 120Hz, svaki sadržaj biće jasan i ugodan za gledanje.

Još jedna važna stavka svakog telefona su kamere, koje kod ovog uređaja rade odličan posao. Riječ je o trostrukoj zadnjoj kameri, sa glavnim senzorom od 50 MP, koji omogućava da snimite oštrije i svjetlije fotografije, na kojima će svaki detalj biti jasan. Ono što je posebno zanimljivo je selfi kamera, odnosno dvije, od 32 MP i 8 MP, koje snimaju savršene portrete. Pomenućemo još i moćnu bateriju od 4500 mAh.

Ukoliko vam sve to zvuči primamljivo i želite da saznate još detalja o ovom sjajnom telefonu, posjetite www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.