X uvodi nove promjene

Društvene mreže dobijaju novine i poboljšanja iz dana u dan. Među njima je i X, kojem Elona Muska, koji neprestano dodaje nova osvježenja.

Tako ovog puta saznajemo da će korisnici ove platforme uskoro imati priliku da osjete novo iskustvo prikazivanja sadržaja na feed-ovima i pokazivanja reakcija.

Više neće imati mogućnost korištenja tastera za interakcije, nego će, ako požele da lajkuju neku objavu ili odgovore na nju, to činiti prevlaćenjem prstom po ekranu, ulijevo ili udesno.

Za korisnike iOS uređaja biće tu i opcija dugog pritiska (Force touch) kojom će moći da otvore meni sa dodatnim funkcijama.

Broj lajkova, repostova i odgovora neće biti vidljiv za svaku objavu, jedino u šta će korisnici moći da imaju uvide na objavi u feed-u je ukupan broj pregleda.

Ova novost stiže nakon informacije da korisnici mreže X više ne mogu da vide broj lajkova na tuđim objavama, samo na svojim.

Cilj svim ovih promjena je bolje iskustvo trenutnih korisnika i privlaćenje novih, tako da kompanija ne prestaje da eksperimentiše.