WhatsApp dobija novu zanimljivu funkciju

Preuzimanje ideja, ništa novo u svijetu tehnologije. Tako da ne čudi da WhatsApp uveo novu funkciju po kojoj se proslavio Telegram.

U narednih nekoliko sedmica će biti predstavljeni WhatsApp kanali (Channels) kako bi se korisnicima omogućio bolji pristup primanju novosti od ljudi, organizacija i drugih, uz zadržavanje privatnosti. Ova nova funkcija omogućava komunikaciju “jedan prema više” putem slanja poruka i dodaje nove načine interakcije putem emotikona za reakcije.

WhatsApp kanali će biti smješteni u poseban tab unutar aplikacije, obezbjeđujući korisnicima privatnost tako da drugi korisnici neće moći da vide kanale koje prate, a lični podaci naloga korisnika neće biti vidljivi. U narednim mjesecima, svaki korisnik će moći da kreira sopstveni kanal, pri čemu će administratori kanala biti odgovorni za sadržaj na njima.

Najavljeno je i bolje filtriranje kanala u zavisnosti od zemlje u kojoj se korisnik nalazi, kao i prikaz ukupnog broja reakcija ispod poruka. Najaktivniji kanali će biti lako dostupni za praćenje, s posebnim naglaskom na popularne kanale.

Nova funkcija će biti dostupna tokom narednih nedjelja u više od 150 zemalja. Na zvaničnim Meta stranicama napomenuto je da je ovo samo početak i da će se WhatsApp kanali širiti i dodavati nove funkcije na osnovu povratnih informacija korisnika.