WhatsApp testira slanje video poruka

Populurna aplikacija za razmjenu poruka WhatsApp ne prestaje da iz dana u dan iznenađuje korisnike novinama koje sprema, a jedna od njih je omogućavanje slanja video poruka.

Mreža u vlasništvu kompanije Meta već je počela da testiranja ovu mogućnost, koja korisnicima nudi još jedan način komunikacije.

Podsjećamo, konkurenti poput Telegram-a i Snapchat-a već imaju tu opciju, tako da se očekivalo da i WhatsApp nešto slično ponudi svojim korisnicima, a i onima koje želi da privuče.

Ljubitelji WhatsApp-a već sada mogu slati video poruke, ali iz kompanije navode da će proces snimanja i slanja snimka uvođenjem nove funkcije biti dodatno pojednostavljen. Inače, sve se dešava preko opcije mikrofona koji je smješten pored kućice za upisivanje teksta.

Da ne bude zabune, ta ikonica se već koristi za snimanje glasovnih poruka, na način da se pritiskom na nju počinje snimati poruka i da se ona zaustavlja i šalje kada se prst podigne, kao i na Viber-u, ali sada će pritisak na mikrofon pružati dvije opcije – mikrofon i video kameru, pa će korisnik birati koju poruku želi da snimi i pošalje.

Snimanje videa funkcionisaće na isti način kao i snimanje glasovne poruke, samo će  korisnik umjesto mikrofona dugim pritiskom pokrenuti video kameru, a snimanje će zaustaviti podizanjem prsta, čime se automatski šalje poruka. Dakle, vrlo jednostavno.

Maksimalna dužina video poruke iznosiće 60 sekundi. I ova WhatsApp opcija podržava end-to-end enkripciju, tako da korisnik ne mora da brine da će neko treći, pored njega i primaoca poruke, imati prostup njenom sadržaju. Takođe, ove poruke primaoci neće moći proslijediti drugima.