WhatsApp testira grupna audio ćaskanja

WhatsApp je nastavio niz novina koje nudi svojim korisnicima.

Imamo mali problem kojom riječju da nazovemo novu funkciju. Neko bira izraz audio ćaskanje, neko odmah uzima poređenje sa twitter spejsovima, kojima bismo mogli dati ime pričaonice.

Ne radi se o razmjeni audio poruka ili grupnom pozivu, kod kog imamo situaciju da se svima oglašava zvonjenje telefona prilikom pokretanja telefona. Kod pričaonice, kada se pokrene, korisnicima stiže obavještenje da je ćaskanje započeto, a oni mu se mogu pridružiti onda kada žele, i isto tako govoriti u njemu kada to žele.

Kada WhatsApp pričaonicu napuste svi učesnici, ona će postojati još sat vremena, te će se moći preslušati, a nakon isteka 60 minuta taj zapis se automatski briše.

Ova opcija je trenutno dostupna tek u beta ažuriranju. Korisnički interfejs djeluje slično kao i kod Telegrama, koji ima sličnu mogućnost. Naime, u grupi, na njenom vrhu sa desne strane ekrana u test verziji nalazi se ikonica u obliku talasa, koju treba pritisnuti da bi se pokrenuo poseban interfejs na ćaskanje.

Takođe, na vrhu ekrana, po pokretanju pričaonice, pojaviće se crni baner sa čije lijeve strane se nalazi ikonica mikrofona koja omogućava pričanje u četu, dok je sa desne strane crveni znak X, namijenjen napuštanju audio ćaskanja.