WhatsApp podiže tajnost razgovora

WhatsApp, komunikator koji je u vlasništvu kompanije Meta, radi na novoj funkciji koja će omogućiti korisnicima da kreiraju tajni kod za zaštićene razgovore. 

Ova funkcija će omogućiti korisnicima da izaberu prilagođenu lozinku za svoju zaštićenu fasciklu sa razgovorima. Unos tajnog koda će im omogućiti lako pronalaženje zaključanih razgovora putem trake za pretragu.

Osim toga, ovim korisnicima će biti omogućeno zaključavanje razgovora sa povezanih uređaja. To znači da će korisnici moći da pristupaju zaključanim razgovorima i sa drugih uređaja.

Kako se predlaže u formi za kreiranje tajnog koda, korisnici će moći koristiti riječi ili jednostavne emotikone za brz pristup zaključanim razgovorima. Ova funkcija ima za cilj poboljšanje sigurnosti i privatnosti korisnika.

Takođe, WhatsApp planira da omogući korisnicima sinhronizaciju zaključanih razgovora na svim svojim povezanim uređajima, čime će se poboljšati korisničko iskustvo. Funkcija kreiranja tajnog koda za zaključane razgovore sa podrškom za povezane uređaje trenutno je u razvoju i biće dostupna u budućem ažuriranju aplikacije.

Pored ovoga, WhatsApp radi na funkciji koja će obavještavati kreatore kanala o statusu njihovih kanala na Android uređajima, posebno kada su ti kanali ograničeni u određenim zemljama zbog lokalnih zakona. Ova funkcija omogućiće kreatorima kanala da budu obaviješteni o ograničenjima u vezi sa vidljivošću njihovog sadržaja u skladu sa zakonskim zahtjevima u određenim regionima.