WhatsApp omogućio razvrstavanje ćaskanja

WhatsApp, jedna od najpopularnijih platformi za dopisivanje, uveo je novu funkciju koja značajno unapređuje korisničko iskustvo tako što omogućava prioritetizaciju važnih razgovora.

Ova funkcija, poznata kao “favorite chats and groups”, omogućava korisnicima da označe određene chatove i grupe kao omiljene, čime postaju lako dostupni i bolje uočljivi među ostalim razgovorima.

Cilj ove inovacije je poboljšanje organizacije i pojednostavljenje komunikacije unutar aplikacije. Omogućavanjem korisnicima da istaknu svoje najvažnije razgovore, WhatsApp smanjuje vrijeme potrebno za pronalaženje specifičnih chatova i grupa, čime se povećava ukupna efikasnost korišćenja aplikacije.

Funkcija “favorite chats and groups” prvobitno je testirana u beta verziji WhatsApp-a, gdje je unapređivana na osnovu povratnih informacija korisnika. Nakon uspješnog testnog perioda, direktor Mete Mark Zuckerberg najavio je njeno širenje putem zvaničnog kanala na WhatsApp-u.

Ova funkcija je jednostavna za korišćenje. Korisnici mogu označiti razgovore i grupe kao favorite na nekoliko načina: putem kartice Favorites unutar liste chatova, u sekciji chat info ili u kartici za pozive. Takođe, postoji centralizovana lokacija u podešavanjima aplikacije koja omogućava dodavanje, organizovanje i uklanjanje favorita.

Pored označavanja chatova i grupa, WhatsApp je uveo filtere unutar kartica za razgovore i pozive, što dodatno olakšava korisnicima da brzo pronađu svoje najvažnije razgovore.

Uvođenje funkcije “favorite chats and groups” je postepeno, a neki korisnici Android i iOS sistema već imaju pristup. Očekuje se da će ova funkcija uskoro biti dostupna svim korisnicima, čime će komunikacija postati još brža i efikasnija.