WhatsApp omogućava pozive kontakata koje nemate u imeniku

Popularna društvena mreža WhatsApp uvodi novu fukciju koja će korisnicima omogućiti da pozivaju brojeve koje nemaju sačuvane u imeniku.

To znači da ćemo moći slati poruke i obavljati pozive sa ljudima čiji broj telefona ne želimo da sačuvamo, nego nam je samo trenutno potreban, što je dobra vijest. Do sada smo sa ove mreže mogli pozivati samo one ljude čiji broj smo prethodno morali pohraniti u telefonu, tako da su se u imenicima gomilali brojevi ljudi koje možda više nikada nismo imali potrebu da pozovemo.

Informacija da će WhatsApp dobiti mogućnost slanja poruka ljudima čiji broj nemamo u imeniku pojavila se još prošle godine, a sada stižu i vijesti o ovoj opciji koja omogućava takve pozive. Kako bi mogli pozvati brojeve koje nemaju sačuvane u telefonu ili na SIM kartici, korisnicima će biti ponuđen brojčanik, gdje će upisati željeni broj, koji će odmah pozvati.

Novina je i da WhatsApp radi na novoj funkciji Hidden group, koja će omogućiti samo administratorima i odabranim članovima da vide grupu.