WhatsApp olakšava razgovore sa osobama sa nepoznatih brojeva

WhatsApp je nedavno predstavio novu funkciju koja omogućava korisnicima lakše započinjanje razgovora sa nepoznatim osobama.

Sada je moguće tražiti broj telefona nepoznatog korisnika direktno u okviru aplikacije, bez potrebe da se taj kontakt sačuva u adresaru.

Ova korisna opcija omogućava privatniji način komunikacije, jer više nije potrebno koristiti eksterne aplikacije ili oficijelne click-to-chat API-jeve kako biste započeli razgovor sa nepoznatom osobom.

Da biste koristili ovu funkciju, jednostavno pritisnite “start new chat” taster u listi razgovora i unesite broj nepoznate osobe u polje za pretragu. WhatsApp će provjeriti da li se taj broj već nalazi u vašoj listi kontakata, a ako ne, nastaviće pretragu izvan vaših kontakata.

Ova opcija je sada dostupna svim korisnicima koji su ažurirali svoju WhatsApp aplikaciju na najnoviju stabilnu verziju za Android i iOS platforme, što omogućava širok pristup ovoj funkciji. Sada možete jednostavno i bezbjedno komunicirati sa novim kontaktima putem WhatsAppa, bez potrebe za komplikovanim koracima ili korišćenjem dodatnih aplikacija.

Aplikacija za komuniciranje koja stiže iz kompanije Meta u kratkom roku je donijela mnoštvo novih mogućnosti i time parirala konkurenciji. Tako su uveli opcije povećanja sigurnosti četovanja, kreiranja stikera, uveli su korisnička imena, zatim kanale po uzoru na Telegram, testiraju video poruke, a omogućili su prenošenje istorije ćaskanja uz pomoć QR koda.

Ovo sigurno nije kraj, pa sada ostaje da sačekamo i vidimo šta će još da ponude korisnicima.