WhatsApp mijenja izgled

Aplikacija za dopisivanje WhatsApp sprema se za nekoliko značajnijih promjena u korisničkom interfejsu, što je iznenađenje za mnoge.

Iako je WhatsApp neprestano dodavao nove funkcije tokom godina, njegov dizajn se nije mnogo mijenjao. Međutim, najnovija beta verzija 2.23.18.18, koja je dostupna putem Google Beta Programa, donosi nekoliko značajnih promjena, koje se nastavljaju na ono što smo mogli vidjeti u ranijim probnim verzijama aplikacije.

Prva promjena odnosi se na gornji meni, koji će zamijeniti zelenu nijansu bijelom i uvesti novi zeleni font.

Druga promjena fokusira se na donju traku aplikacije, gdje će i dalje biti dostupni razgovori, statusi, zajednice i pozivi. Ovaj redizajn donje trake primijećen je u prethodnim beta verzijama aplikacije.

Takođe, dolazi i mogućnost filtriranja razgovora, omogućavajući korisnicima da pregledaju razgovore prema kategorijama kao što su “sve, nepročitane, lične i poslovne.” Slične promjene će se pojaviti i u iOS verziji aplikacije, što će objediniti usklađivanje korisničkog interfejsa na Google i Apple platformama.

Nije još uvijek potvrđeno hoće li ove promjene u dizajnu zaista biti uključene u budućim verzijama WhatsApp-a. Ove vijesti stižu samo dvije nedjelje nakon što je WhatsApp uveo podršku za HD fotografije na Androidu i iOS-u, pokazujući da čini kontinuirani trud u poboljšanju korisničkog iskustva.