WhatsApp dobio zanimljiva poboljšanja  

WhatsApp je uveo tri novine koji video pozive čine još uzbudljivijim.

Radi se o opcijama “32 Person Video Calling”, “Speaker Spotlight” i “Screen Sharing with Audio”. Sve one su osmišljene da poboljšaju iskustvo grupnih poziva i videochata. Cilj je lakše upravljanje i bolja interakcija.

WhatsApp grupni video poziv – Novo ažuriranje WhatsApp-a omogućava učešće do 32 osobe u video pozivu. Podsjećamo, krajem prošle godine WhatsApp je omogućio glasovne razgovore za do 32 korisnika. Sada tu opciju proširuju na video pozive, što može biti praktično za radne sastanke ili virtuelne zabave.

Identifikacija govornika – Pošto grupni video pozivi mogu biti haotični, WhatsApp je dodao novu funkciju reflektora zvučnika, koja pojednostavljuje identifikaciju trenutnog govornika prikazujući njihov profil na vrhu ekrana. Zahvaljujući ovoj opciji lako ćete moći da uočite ko govori u grupnom pozivu.

Dijeljenje ekrana sa zvukom – Popularna platforma prošle godine je uvela dijeljenje ekrana tokom video poziva, a sada to možete isto da učinite i sa zvukom, tako da korisnici mogu istovremeno slušati glasovne poruke, muziku…