WhatsApp dobija još noviteta

WhatsApp najavljuje novitete koji će biti dostupni svim korisnicima u narednim nedjeljama.

Ovi noviteti uključuju nekoliko opcija koje će korisnicima omogućiti bolje iskustvo u korištenju popularne platforme za komunikaciju.

Jedan od noviteta koji stiže u WhatsApp omogućava korisnicima da dijele slike, video snimke i dokumente direktno sa postojećim opisom. Do sada, kada bi korisnik podijelio neki sadržaj, morao bi naknadno da dodaje opis kroz novu poruku. S novom opcijom,korisnicima će biti omogućeno da dijele sadržaj sa već postojećim opisom, izbrišu ga, promijene ili napišu potpuno novi opis prilikom dijeljenja sadržaja s drugima.

Ankete u grupnim razgovorima na WhatsApp-u, takođe, dobijaju poboljšanja. Korisnici koji postavljaju pitanja sada imaju mogućnost da ograniče broj odgovora na pitanje na samo jedan ili da dopuste drugima da odaberu više odgovora unutar ankete. Uvedena je i mogućnost pretraživanja ankete, što će biti korisno u grupama s većim brojem korisnika, odnosno onima u kojima se često nešto objavljuje.

Još jedna zanimljiva opcija koju WhatsApp najavljuje je mogućnost aktiviranja obavještenja o glasanju u anketama. Kada god neko glasa, korisnik će dobiti obavještenje i moći će da pogleda rezultate glasanja.

WhatsApp je u proteklim mjesecima predstavio nekoliko značajnih noviteta, uključujući mogućnost upotrebe istog naloga na više telefona. Ova opcija je najavljena krajem aprila i biće dostupna svim korisnicima u narednim nedjeljama.

Ukratko, ovi noviteti u WhatsApp-u ne donose radikalne promjene, ali će svakako biti korisni za sve korisnike koji često koriste ovu platformu za komunikaciju.