WhatsApp dobija edit opciju


WhatsApp je objavio da je u funkciji opcija koju su mnogi korisnici dugo priželjkivali.

Nova opcija “Edit” omogućiće korisnicima da uređuju i mijenjaju poslate poruke. Ova funkcija najavljena je prošle godine, a u ovom trenutku dostupna je samo beta testerima za WhatsApp Web.

Međutim, prema svim najavama očekuje se da će biti dostupna svim korisnicima u budućem periodu.
WhatsApp je dosta aktivan u naporima da poboljša svoju platformu na različite načine i izađe u susret svim zahtjevima korisnika.

Sajt WABetaInfo pojasnio je da će se edit funkcija uređivanja poruka nalaziti u meniju gdje su opcije za tekstualne poruke. Slično kao na Viberu korisnici će biti upućeno na to da “edituju” poruku u novom prozoru. Jednom izmijenjena poruka će biti ažurirana za sve korisnike u razgovoru (chat-u), ali preduslov je da imaju najnoviju verziju WhatsApp-a.

Međutim, za razliku od nekih drugih aplikacija, korisnici će imati vremensko ograničenje u kojem će im biti omogućeno da edituju poruku – taj period iznosi minut. Svaka poruka moći će se urediti više puta.
Uskoro se očekuje da će opciju dobiti WhatsApp beta Android korisnici.

WhatsApp je nedavno omogućio korisnicima da dijele slike, video snimke i dokumente direktno sa postojećim opisom. Takođe, najavljena je mogućnost upotrebe istog naloga na više telefona. Ova opcija je najavljena krajem aprila i biće dostupna svim korisnicima u narednim nedjeljama.