WhatsApp će omogućiti sakrivanje IP adrese tokom poziva

Nakon brojnih poboljšanja i širenja mogućnosti za svoje korisnike, WhatsApp je donio određena poboljšanja koja se tiču bezbjednosti.

Ažuriranje u okviru Google Play Beta Programa uključuje opciju utišavanja poziva od nepoznatih brojeva, što dodatno poboljšava privatnost korisnika. Sada najnovije beta ažuriranje donosi dodatna poboljšanja privatnosti u pozivima.

Kroz ovu promjenu, pozivi će biti preusmjeravani kroz servere WhatsApp-a, čime će se sakriti IP adresa korisnika i spriječiti potencijalno lociranje korisnika od strane drugih učesnika u pozivu.

Važno je napomenuti da ova opcija može uticati na kvalitet poziva zbog dodatne enkripcije, ali tim WhatsApp-a radi na smanjenju tog uticaja kako bi obezbijedio što bolje iskustvo korisnicima.

Trenutno, ova poboljšana privatnost je u fazi testiranja među ograničenim brojem beta korisnika, ali se očekuje da će uskoro biti proširena na veći broj testera, a zatim objavljena kao dio stabilne nadogradnje WhatsApp-a. Ova inicijativa pokazuje WhatsApp-ovu posvećenost zaštiti privatnosti korisnika i konstantno unapređivanje bezbjednosnih funkcija.

Tokom prošlog mjeseca ova aplikacija je objavila nekoliko novina, koje uključuju slanje slika i videa u najvećoj rezoluciji. Zatim, tu je testiranje opcije grupnog audio ćaskanja, odnosno pričaonice kojoj se korisnici mogu pridružiti onda kada žele, i isto tako govoriti kada to žele. Takođe, WhatsApp je omogućio snimanje i slanje video poruka direktno iz aplikacije.