WhatsApp će omogućiti dijeljenje muzike i videa tokom poziva

WhatsApp, jedna od ključnih aplikacija kompanije Meta, nastavlja s inovacijama koje će dodatno unaprijediti iskustvo internet komunikacije među korisnicima.

Najnovija funkcija koja se trenutno testira omogućiće korisnicima zajedničko gledanje i slušanje audio i video sadržaja u realnom vremenu.

Ova inovacija, poznata kao “žurke gledanja” ili “watch party”, trenutno se nalazi u fazi testiranja, a planirano je da bude dostupna kako na Android, tako i na iOS operativnim sistemima. Ova opcija predstavlja korak naprijed u stvaranju zajedničkog prostora za korisnike, omogućavajući im da istovremeno dijele audio i video sadržaj tokom razgovora.

Jedna od izuzetnih karakteristika ove je sposobnost svih korisnika u video pozivu da dijele svoje ekrane s ostalima, stvarajući atmosferu “watch party” i omogućavajući interaktivno dijeljenje sadržaja. Iako slična funkcija već postoji na Android uređajima za prikazivanje ekrana, nova opcija će unaprijediti tu mogućnost omogućavajući dijeljenje i zvuka, što je do sada bilo ograničeno.

Pored toga, WhatsApp planira omogućiti i opciju dijeljenja samo audio sadržaja, dodatno proširujući mogućnosti korisnika tokom interakcije. Iako je funkcija trenutno u fazi testiranja, očekuje se da će donijeti značajna poboljšanja u iskustvu korisnika i dodatno ojačati položaj WhatsApp-a među aplikacijama za instant razmjenu poruka. Korisnici mogu s nestrpljenjem iščekivati konačno uvođenje ove funkcije nakon uspješnog završetka testiranja.