VR2 naočari za PS5 dobijaju podršku za računare

PlayStation VR2 naočare virtuelne realnosti donose uzbudljive novosti.

Gilen Mekalister, menadžer u kompaniji Sony Interactive Entertainment, otkrio je u novoj blog objavi da će PlayStation VR2 dobiti podršku za PC računare. Osim toga, Sony istražuje mogućnost pristupa VR2 igrama putem računara, uključujući naslove koji su već dostupni na PlayStation 5 konzoli.

Odsustvo zvanične podrške za PC nije bilo iznenađujuće, s obzirom na to da ni prethodni model nije bio kompatibilan s računarima na izvorni način. Ipak, Sony je konačno prepoznao potencijal koji PC podrška može donijeti, što bi moglo značajno proširiti popularnost njihovog uređaja virtuelne realnosti.

PlayStation VR2 ima puno toga da ponudi kako bi opravdao svoju cijenu, koja je viša od osnovne PlayStation 5 konzole. Testovi ovog uređaja pokazuju da je svaki aspekt unaprijeđen u odnosu na prethodni model, ističući udobnost i dizajn kao ključne prednosti. Nova generacija PlayStation VR donosi iskustva koja se razlikuju od svega što smo dosad vidjeli u svijetu virtuelne stvarnosti.

S obzirom na poboljšanja koja stižu s PlayStation VR2, ali i početni trošak koji može biti visok, neki gejmeri mogu biti oprezni prije nego što se odluče na kupovinu. Međutim, ova inovativna tehnologija obećava da će pružiti nezaboravna iskustva, vrijedna investicije čak i u digitalni svijet koji brzo napreduje.