Volkswagen i Vivo pokušaće još više povezati vozila i pametne telefone

Volkswagenova softverska jedinica, Cariad, udružila se sa priznatim kineskim proizvođačem pametnih telefona, Vivo, kako bi stvorili revolucionarnu inovaciju u vezi sa povezivanjem vozila i mobilnih uređaja.

Ova saradnja označava prelomni trenutak na tržištu električnih vozila, ističući važnost digitalne praktičnosti rame uz rame sa tradicionalnom snagom motora.

Kao rezultat partnerstva, osnovan je Mobile & Mobility Fusion Joint Innovative Lab (M2 Lab), centar inovacija čija je svrha premošćavanje jaza između pametnih telefona i pametnih automobila. M2 Lab ima ambicioznu misiju – vođenje razvoja naprednih softverskih i hardverskih rješenja prilagođenih povezanim vozilima i uslugama pametne mobilnosti.

Jedan od prvih plodova ove saradnje je ‘Gamebase’ funkcija, koja omogućava vozačima da igraju igre sa svojih pametnih telefona direktno na ekranu informacionog sistema u njihovim vozilima. Takođe, aplikacija ‘Touch&Go’ pruža praktičnost praćenja i daljinskog upravljanja različitim funkcijama vozila putem pametnog telefona.

Ova integracija između mobilnih uređaja i električnih vozila odgovara rastućoj potražnji potrošača za jedinstvenim tehnološkim ekosistemima. Osim Volkswagen-a i Vivo-a, drugi proizvođači automobila, kao što su Nio i Polestar, takođe istražuju ovaj trend, nudeći sveobuhvatna rješenja za korisnike električnih vozila.

Partnerstvo između Cariada i Viva dolazi u trenutku kada proizvođači automobila sve više prepoznaju značaj softverskih rješenja za iskustvo svojih kupaca. Problemi sa softverom su doveli do frustracija vlasnika Volkswagen vozila, pa je ova saradnja sa stručnjacima za interfejs Vivo-a ključna za budući uspjeh u stvaranju besprekorno povezanog iskustva vožnje.