Vivo X90 Pro ima moćne kamere, ovo su njihove mogućnosti

Vivo X90 Pro je vrhunski telefon, jedan od rijetkih smartfona sa Mediatek-ovim impresivnim procesorom Dimensity 9200, a ono čime posebno oduševljava su njegove kamere.

Posebno je interesantan senzor koji se koristi u njegovoj glavnoj kameri, Sony-jev IMX989 od jednog inča, najveći do sada dostupan na pametnim telefonima. Partner kompaniji Vivo u namjeri da stvori vrhunski sistem kamera bio je brend Zeiss, tako da ne čudi da je impresivan.

Dakle, na zadnjoj strani uređaja smješten je Sony-jev izvrsni 50MP IMX989 sa 1-inčnim velikim senzorom, portretni objektiv od 50MP IMX758 te širokougaona kamera od 12 MP. Selfi kamera je od 32 MP.

Vivo X90 Pro poseban je i po tome što može snimiti fotografije baš u trenutku kada pritisnete okidač, što garantuje da nećete propustiti idealan trenutak, a što većina telefona ne može da ponudi.

Pomenuti senzor od 1 inča omogućava snimanje profesionalnih fotografija, čemu doprinosi i portretna kamerta, koja je takođe na visini zadatka. Obje nude optičku stabilizaciju slike koja je vidljiva golim okom.

Iz kompanije naglašavaju i specijalni režim za fotografisanje pejzaža, ali i mogućnost snimanja vrhunskih fotografija jela, zbog čega je ovaj telefon idealan za food blogere. Takođe, savršen je i za vlogere i sve one čiji posao zahtijeva snimanje i objavljivanje video sadržaja visokog kvaliteta.

Vivo X90 Pro savršen je i za snimanja noću, jer brzo hvata svjetlost i u najtamnijem okruženju. Bilo da koristite noćni način rada ili standardnu opciju fotografisanja, iznenadićete se koliko će fotografije biti kvalitetne i u “najtežim” situacijama.

Jedna od prednosti njegovih kamera je da mogu da fotografijom ovjekovječe nebeske pojave noću, tako da u svojoj galeriji možete imati odlične snimke zvjezdanog neba ili Mjeseca.

Sve to, naravno, košta, tako da će budući vlasnici ovog smartfona za njega u Evropi morati da izdvoje oko 1.199 evra.