Vivo X80 Pro: Majstor za fotografije u mraku

Nakon što je Vivo upravo objavio X Fold i X Note, odmah je stigla najava o Vivo X80 seriji telefona sa Dimensiti 9000 procesorom.

Kao i njihova prethodna serija, i ova će se pouzdati u moćne kamere koje prave odlične fotografije. Dimensiti 9000 + procesor donosi čip koji će na poseban način voditi računa o slikama. Odnosno, jedan od kvaliteta biće “unos” svjetlosti na fotografije, koje će moći bilježiti prilično impresivno u slabo osvijetljenom okruženju.

To što će mnogi reći da tako svijetle i jasne noćne fotografije ne odgovaraju stvarnom osvjetljenju, ne znači da neće biti mnogo više onih koji će biti impresionirani tim učinkom.

Postavka kamere koja se može vidjeti na objavljenim fotografijama izgleda neobično. Vivo X80 Pro će imati četiri kamere, od kojih će jedna biti periskopsko sočivo. Zbog njegove veličine je ta kamera udaljena od kruga u kom se nalaze ostale, što stvara pomalo neurednu cjelokupnu postavku. I sve ovo nastavlja dizajn koji je predstavljen na poleđini X Fold i X Note.

Dimensiti 9000 procesor je MediaTekov direktan pandan Snapdragon 8 Gen1 i ima nešto bolju reputaciju. Vivo X80 serija, kao relativno kasno izdanje novog Dimensiti 9000, imala je dovoljno vremena da kombinuje svoju tehnologiju snimanja sa Dimensitijem, pa se očekuje se da će on biti jedan od najboljih novih Dimensiti 9000 modela na tržištu ove godine.