Vivo X Fold+ prvi telefon na preklop u 118 godina dugoj istoriji FIFA-e

Vivo X Fold+ biće zvanični telefon Svjetskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Kataru u novembru i decembru ove godine.

Telefon je nedavno predstavljen u Kini i biće to prvi put u istoriji jednog od najpopularnijih, ako ne i najpopularnijeg sportskog takmičenja na svijetu da je Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) odabrala preklopivi smartfon kao zvaničnog sponzora takmičenja.

Vivo X Fold+ će se svojom tehnologijom sklopivog ekrana i office paketom služiti kao podrška u pripremi i organiziaciji događaja na utakmicama u Kataru, odnosno koristiće ga osoblje iz organizacije takmičenja.

Vivo i FIFA su 2017. godine potpisali šestogodišnji sponzorski ugovor, a vivo kao kompanija je sponzorisala i prošlo Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Kao jedan od najstarijih sportova, fudbal je izuzetno popularan širom svijeta. Simbolizuje timski duh, zajednički napor i težnju da se postigne isti cilj. Ovaj sport uvijek ima moć da okupi ljude iz različitih kulturnih zajednica i sredina kako bi izgradili snažne veze i srušili barijere”, kažu u kompaniji.

Kompanija i njen brend su u neprestanoj ekspanziji od 2014. godine i trenutno se nalaze na tržištima u više od 60 zemalja na svijetu.

Očekuje se da će Mundijal u Kataru širom svijeta pratiti pet milijardi ljudi, u vivo procjenjuju da 400 miliona njih koristi njihove uređaje.

“Kao jedini zvanični sponzor FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022 u industriji pametnih telefona, vivo želi da pozove korisnike i ljubitelje fudbala širom svijeta da zabilježe posebne trenutke i podijele ih sa porodicom i prijateljima”, navode u vivo-u.