Vivo donosi inovacije u oblasti kamere

Kompanija Vivo je predstavila svoje najnovije tehnološke inovacije u oblasti mobilne fotografije, postavljajući nove standarde i unapređenja u svijetu pametnih telefona.  

Predstavljeno je periskopsko sočivo razvijeno u saradnji sa renomiranom kompanijom ZEISS, koje uvodi nove standarde pod nazivom “Vario-Apo-Sonnar”, za postizanje izuzetnih makro snimaka. Ova tehnologija obećava bolje performanse u zumiranju i poboljšano fokusiranje, omogućavajući korisnicima da postignu izvanredne rezultate u makro fotografiji. Takođe, ova tehnologija donosi i kremasti bokeh efekat koji dodatno ističe subjekte na fotografijama. 

Vivo je, takođe, predstavio svoj najnoviji V3 čip za obradu slike. Ovaj čip, koji je razvijen uz korištenje najsavremenijih tehnologija, koristi 6-nanometarski proces proizvodnje i omogućava funkciju 4K Cinema Portrait Mode. Osim toga, čip sadrži najnoviju AI-ISP arhitekturu i tehnologiju Frame Info Tunneling (FIT) druge generacije. Ovo tehnološko unapređenje obećava izuzetno korisničko iskustvo sa portretnim video snimcima visokog kvaliteta, automatskim prepoznavanjem i prebacivanjem fokusa na subjektu, prirodnom reprodukcijom boje koja podsjeća na bioskopske snimke, i poboljšanim obradama boja. 

Što se tiče kvaliteta slike, Vivo je uspostavio saradnju sa ZEISS-om kako bi primijenio njihov prepoznatljiv ZEISS T* premaz na optičkim površinama. Ovaj premaz značajno smanjuje neželjene odsjaje na slikama, posebno u zahtjevnim uslovima osvjetljenja kao što su noćno fotografisanje ili jaka pozadinska svjetlost. Pored toga, za sljedeći flagship model Vivo X ZEISS T* Coating će biti dodatno poboljšan Multi-ALD tehnologijom kako bi se postigla još veća jasnoća slike i smanjila centralna refleksija na spektru vidljive svjetlosti sa 0,2% na impresivnih 0,1%. 

Vivo je, takođe, uložio napore u poboljšanje noćnih snimaka sa njihovom tehnologijom True Colour Night, koja koristi AI učenje za Night Sky Imaging System. Ovo unapređenje omogućava prilagođavanje tonova i boja za noćne scene, rješavajući problem refleksije i poboljšavajući kvalitet slike. Za scene sa visokim kontrastom noću uvedena je sveobuhvatna noćna HDR opcija koja rješava probleme sa pregledom, snimanjem i prikazom. 

Podsjećamo, vrhunske Vivo uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.