Video donosi koncept nadolazećeg iPhone 14

Iako je na tržištu tek nedavno predstavljen iPhone 13 koji je svojim specifikacijama oduševio ljubitelje Apple mobilnih uređaja, već se uveliko spekuliše koje promjene nas dočekuju sa narednim iPhone uređajem.

 

Iako se kompanija još uvijek nije zvanično oglasila po pitanju unapređenja koje spremaju, ono što se očekuje je da 14 serija neće ponuditi mini verziju i da će nove veličine biti 6.7 inča za iPhone 14 max, i 6.1 inča za standardni model.  

Najveća promjena se pak očekuje po pitanju dizajna. Video koji je na svom YouTube kanalu objavio ConceptsiPhone pokazuje iPhone 14 sada sa dva ekrana i to klizećim sekundarnim ekranom.

Više pogledajte u videu:

Pored sekundarnog ekrana, značajna unapređenja se očekuju u pogledu Face ID i Touch ID sigurnosnih opcija, Air Charge tehnologije za bežično punjenje i A16 Bionic čipsetom.

Još jedna od najava tiče se materijala od kojeg će telefon biti izrađen. Navodno bi bočne strane iPhonea 14 mogle biti izrađene od titana, što bi ga moglo učiniti čvršćim i jačim od prethodnih iPhonea, dok bi zadnja strana zadržala staklenu završnu obradu.

Da li će ovo biti stvarno i slučaj, ostaje da vidimo u septembru 2022. godine kada se naslućuje da bi mogao biti datum predstavljanja novog telefona.