Viber napravio alat za štednju memorije

Viber je omogućio novu funkciju koja pomaže korisnicima da lakše kontrolišu upravljanje memorijom.

Pretraga i brisanje fajlova sada bi trebalo da bude mnogo jednostavnije u smislu da će biti lakše osloboditi se suvišnog sadržaja onda kada je to potrebno, a svi korisnici Viber-a, naročito oni koji imaju ograničen prostor za memoriju, efikasnije će koristiti aplikaciju.

Kapacitet memorije u posljednje vrijeme opterećen je porukama i fajlovima raznih medija (video klipova, brojnih slika, GIF-ova i mimova) te vizuala koji nastaju preko Viber-ovog AR objektiva itd.

Po istraživanju organizacije GlobalStats – 40% korisnika mobilnih telefona ili tableta u prosjeku koriste verziju telefona odnosno softvera 11.0 ili slabijeg.

Nova funkcija na Viber-u omogućava korisnicima da izbrišu cjelokupan sadržaj iz aplikacije ili da izaberu prepiske u kojima bi određeni sadržaj trebao da bude izbrisan. Takođe, sada će svako imati lakši uvid u to koliko Viber zauzima prostora na nekom uređaju, koliko memorije ukupno je ostalo i koliko memorije zauzimaju svaki pojedinačni čet ili razgovor i mediji u njima.

Unutar svake komunikacije i četa biće moguće odabrati i izbrisati nepotrebne fajlove za sebe, a da to nema uticaja na druge učesnike ako ih je već preuzela memorija njihovog telefona.

“Veoma smo srećni što smo u mogućnosti da objavimo uvođenje naše nove funkcije za upravljanje memorijom, koja će omogućiti dostupnost i korištenje aplikacije Viber za širu korisničku publiku širom svijeta. Želja nam je da našim korisnicima omogućimo slanje koliko god poruka budu željeli članovima svojih porodica i bližnjima, a da pritom ne moraju da izdvoje ponekad i velika sredstva za nabavku novih uređaja”, istakao je Ofir Ejal, izvršni direktor kompanije Rakuten Viber.

Više informacija o novom alatu možete naći naći na Help stranici Viber-a.

Na iOS-u funkcija će biti dostupna sa verzijom 19.3.0, a na Androidima od verzije 19.4.