Viber dobija tri nove funkcije

Viber uvodi tri nove funkcije koje bi korisnicima trebale olakšati komunikaciju, bilo da se radi o privatnim ili poslovnim temama.

Prva funkcija odnosi se na komentare u zajednicama. Naime, korisnici će moći da ostavljaju komentare na poruke unutar zajednica, što će omogućiti organizovanije diskusije. Svaka poruka može imati poseban odjeljak za komentare, čime se poboljšava preglednost i komunikacija u velikim grupama.

Nova je i funkcija Djeljivi linkovi za konferencijske pozive, koja korisnicima omogućava da kreiraju linkove za pozive i dijele ih kako bi omogućili lakše pridruživanje video konferencijama. Ova opcija će prvo biti dostupna na desktop verziji Viber-a i omogućiće fleksibilnost jer pozivi traju dok svi učesnici ne napuste poziv.

Spomeni sve u grupama je treća funkcija koju Viber uvodi. Ona omogućava korisnicima da označe sve članove grupe u jednoj poruci, čime se osigurava da svi budu obaviješteni o važnim informacijama i diskusijama.

Sve tri nove opcije bi trebale unaprediti korisničko iskustvo i olakšati komunikaciju u grupama i zajednicama na Viber-u.