Veliko interesovanje za igru Final Fantasy XVI, ekskluzivnu za PS5

Igra Final Fantasy XVI, sa svojim mračnijim pristupom seriji, ostvarila je impresivan uspjeh sa preko tri miliona prodatih kopija od trenutka kada je postala dostupna na tržištu (22. jun).

Ova ekskluzivna igra za Sony-jevu konzolu PlayStation 5 čini te brojke još impresivnijim.

U poređenju sa prethodnim naslovima, Final Fantasy XV je prodat u pet miliona kopija tokom prve sedmice prodaje 2016. godine, ali treba imati u vidu da je taj naslov bio dostupan za PlayStation 4 i Xbox One. Više od tri miliona prodatih kopija Final Fantasy XVI obuhvata digitalna i fizička izdanja koja su dostupna širom svijeta.

Iako su ovi rezultati impresivni, nedavni remake igre Final Fantasy 7 je ostvario još bolje rezultate, prodavši se u 3,5 miliona kopija tokom prva tri dana od izlaska. Treba napomenuti da je remake bio dostupan na različitim konzolama od samog početka.

Final Fantasy XVI je dobio pozitivne ocjene zahvaljujući prelijepom okruženju, spektakularnim protivnicima i inovativnom sistemu borbe. Ova igra obećava veliko zadovoljstvo i uzbudljivo iskustvo za ljubitelje serijala i nove igrače.