Vakcine za zaposlene u kompaniji m:tel

JZU Institut za javno zdravstvo RS i m:tel, krajem jula, obezbijedili zaposlenima u toj kompaniji priliku da se vakcinišu protiv COVID-19 virusa, na punktovima organizovanim u radnim prostorijama kompanije.

Uz poštovanje svih epidemioloških preporuka i mjera, te odgovorno ponašanje zaposlenih od početka pandemije, primjer dobre prakse kompanije m:tel je i stalna briga za opšte zdravlje i život zaposlenih, a koju godinama unazad realizuje kroz godišnje sistematske preglede, te mnoge druge vidove zaštite i unapređenja zdravlja svojih zaposlenih – banjska liječenja, omogućavanje korišćenja sportskih i rekreativnih sadržaja za zaposlene, bazena, ljetnih i zimskih destinacija za boravak u prirodi i rekreaciju, kao i mnogih drugih beneficija.   

Vakcine za zaposlene u kompaniji m:tel

U periodu od pojave pandemije virusa korona pa do danas, ova kompanija je za svoje zaposlene obezbijedila niz mogućnosti za vakcinaciju, a prepoznavši značaj imunizacije koja je uslov za vraćanje u normalne radne tokove. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, kompanija m:tel je svojim zaposlenima od marta 2021. godine omogućila nekoliko termina za vakcinaciju u Srbiji, a odmah po sticanju uslova da se vakcinacija obavi i u Republici Srpskoj, uz podršku i prijateljsku saradnju  sa Institutom za javno zdravstvo RS, zainteresovanim radnicima kompanije omogućena je vakcinacija u prostorijama kompanije, kako bi se radni procesi odvijali bez zastoja uz potpunu podršku servisima i uslugama koje m:tel pruža svojim korisnicima.

„Saradnja sa Institutom za javno zdravstvo RS u sprovođenju imunizacije zaposlenih u COVID periodu je nastavak dugogodišnje dobre saradnje, kako u oblasti sezonske vakcinacije, tako i drugih značajnih projekata. Koristim priliku da se zahvalim Institutu na organizaciji vakcinacije zaposlenih u m:tel-u i da tako omogući da naši korisnici u epidemiološki bezbednim uslovima dobiju uslugu koju zaslužuju, posebno kada se uzme u obzir da se poslovanje kompanije m:tel zasniva na svakodnevnoj interakciji i direktnom kontaktu sa korisnicima, u njihovim domovima ili poslovnicama, pa je tim naša odgovornost prema korisnicima velika. Takođe, zahvalnost dugujemo i Vladi Republike Srbije koja je, u nekoliko navrata od marta, omogućila organizovanu vakcinaciju naših zaposlenih i njihovih porodica u Republici Srbiji i time dokazala svoju humanost i spremnost da pruži podršku u najvažnijim trenucima. Vakcinacijom u Srbiji postigli smo imunizaciju od 40 odsto, a sa ovom današnjom vakcinacijom ćemo imati gotovo 70 odsto imunizovanih u kompaniji m:tel i verujem da ćemo poslužiti kao primer drugim privrednim subjektima u njihovom procesu vakcinacije“, rekao je Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel.

Vakcine za zaposlene u kompaniji m:tel

Branislav Zeljković, direktor JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rekao je da je kompanija m:tel jedna od najvećih kompanija u RS koja se odlučila na proces vakcinacije svojih zaposlenih. Podržavajući ovu inicijativu kompanije, istakao je da su zaposleni u m:tel-u u svakodnevnom kontaktu sa stanovništvom te je vakcinacija način da zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih. Zeljković poručio je da će Institut za javno zdravstvo i dalje nastaviti dobru saradnju sa kompanijom m:tel.