Uživajte u putovanjima uz m:tel roming tarifne opcije

Pametno spakujete gigabajte i fokusirajte se na istraživanje novih destinacija

Putovanje je nešto što mnogi od nas vole, ali dok istražujemo nove destinacije, postoji jedan izazov koji se ne može izbjeći – roming tarife za mobilni telefon. Bez odgovarajućih tarifnih opcija, mogli biste se suočiti s neplaniranim troškovima nakon povratka kući. Zato vam m:tel nudi nekoliko korisnih savjeta i rješenja za bezbrižno putovanje uz pravilno odabrane roming tarifne opcije.

Planirajte unaprijed

Prvi korak prije nego što krenete na putovanje je detaljno planiranje. Posjetite mtel.ba ili kontaktirajte kontakt centar m:tel-a na brojeve telefona 0800 50 000 ili 066 10 10 10 i saznajte koje roming tarifne opcije se nude za destinaciju na koju putujete. Na raspolaganju su opcije za gotovo sve evropske desinacije i Zapadni Balkan, a tu su i najnovije tarifne opcije za vaše putovanje u Egipat i Tunis.

Zamijenite 3G SIM karticu za novu 4G USIM

Ono što je važno napomenuti jeste da prije nego što pođete na put, obavezno provjerite da li je vaša SIM kartica 4G, budući da u mnogim zemljama 3G kartice, odnosno mreže nisu više u funkciji. Izbjegnite ovakva iznenađenja na vašem putovanju jer karticu možete lako i brzo zamijeniti u bilo kojem m:tel prodajnom mjestu širom BiH.

Aktivirajte roming tarifnu opciju

U ponudi m:tel-a su roming tarifne opcije sa različitim periodom trajanja, različitim destinacijama i količinom saobraćaja. Putem servisa Moj meni pozivom *100# ili putem m:Go ili Moj m:tel aplikacije odaberite i aktivirajte željenu roming tarifnu opciju prije polaska na put kako biste sve vrijeme uživali u bezbrižnom putovanju.

Podesite svoje mobilne uređaje za putovanje

Mobilni uređaji često automatski ažuriraju aplikacije i sinhronizuju podatke u pozadini, što može rezultirati velikom potrošnjom podataka. Prije nego što napustite matičnu mrežu, isključite ove opcije kako vam ne bi brzo “pojele” kupljenu opciju. U podešavanjima svog mobilnog uređaja podesite APN na mtelsmart, a biranje mreže sa automatskog na manuelno.

… i još

Putem m:go aplikacije možete u svakom trenutku provjeriti svoju potrošnju, a ukoliko vam zatreba dodatna podrška možete pozvati 066 10 10 10 ili poslati mail na korisnicka.podrska@mtel.ba

Pravilno planiranje i korišćenje pravih roming tarifnih opcija mogu vam pomoći da ostanete povezani s ostatkom svijeta bez brige o računima. Slijedite ove savjete i fokusirajte se na istraživanje novih destinacija sa svojim pametnim telefonom u džepu. Srećno putovanje!