Uz pomoć Twitch-a ćete moći strimovati i na drugim platformama

Twitch, vodeća platforma za strimovanje uživo, najavila je inovaciju koja omogućuje korisnicima simultano strimovanje na drugim video platformama.

Ova odluka dolazi kao dio nastojanja platforme da prilagodi svoje politike i privuče više kreatora sadržaja. Još u Twitch je ublažio pravila o unakrsnom strimingu, dozvoljavajući dijeljenje sadržaja na društvenim medijima poput TikToka i Instagrama.

Novi pristup simultanom emitovanju na drugim platformama može izgledati kontradiktorno s ciljem zadržavanja korisnika na Twitchu. Međutim, ova odluka može biti odgovor na trend gubitka nekih velikih strimera koji prelaze na konkurentske platforme, posebno YouTube. Omogućavanjem korisnicima dodatnih izvora prihoda, Twitch može zadržati važne igrače na svojoj platformi.

Osim toga, platforma je nedavno primijenila algoritme mašinskog učenja za moderiranje časkanja. Uvođenje funkcija poput priča i fidova ukazuje na napor Twitcha da prati trendove društvenih medija.

Ove promjene ne samo da poboljšavaju korisničko iskustvo već i pružaju dodatne mogućnosti kreatorima sadržaja, čime se održava atraktivnost platforme u dinamičnom svijetu strimovanja uživo.

Twitch je takođe radio na povećanju bezbjednosti pa je strimerima omogućeno da blokiraju zabranjenim korisnicima pristup njihovim strimovima. Iako su alati za sprečavanje banovanih korisnika da učestvuju u četu postojali, strimeri nisu imali kontrolu nad time da li ovi korisnici mogu gledati njihove strimove.