Uz ove opcije na Spotify možete lako kreirati svoje playliste

Kreiranje playlisti na popularnoj aplikaciji za slušanje muzike Spotify može biti zabavnije nego što ste mislili.

Zapravo, za neke od alata koji nam u tome pomažu mnogi možda i ne znaju. Evo koje opcije vam mogu pomoći da jednostavno stvorite savršenu muzičku kompilaciju i u to uključite i drage ljude.

Jam

Ova mogućnost dostupna je pretplatnicima na Premium verziji. Potrebno je da kliknete na ikonicu uređaja na traci “Now Playing”, te na “Započnite jam”. Zahvaljujući Jam-u možete da uključite prijatelje u kreiranje muzičkih kompilacija. I oni mogu dodavati omiljene numere na playlistu. Iako je Jam rezervisan samo za pretplatnike, “obični” korisnici mogu dati svoj doprinos kao saradnici, što može biti jako zabavno. Povezivanje sa drugim korisnicima ostvaruje se dijeljenjem linka ili otvaranjem Spotify aplikacije i skeniranjem QR koda.

Blend

Do opcije Blend dolazite tako što kliknete na “Vaša biblioteka”, a zatim na + (plus). Iako ima sličnosti sa opcijom Jam, jer možete pozvati poznanike i prijatelje da učestvuju u kreiranju playliste, kod ove mogućnosti aplikacija sama kreira redoslijed numera, dok kod opcije Jam sami odlučujete o redoslijedu i imate mogućnost da na neke stavite “veto”. Takođe, Blend svakog dana pravi novu kombinaciju pjesama, što može biti zanimljivo.