„Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ najbolja predstava 25. Teatar festa „Petar Kočić“

Kompanija m:tel generalni je sponzor i ove pozorišne sezone Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka, kao i Teatar festa Petar Kočić koji je ove godine održan 25. put.

Nakon što je odigrano svih pet predstava koje su ušle u takmičarski dio festivala, žiri je izabrao te su dodijeljene nagrade za najbolje glumce i glumice, režiju, te predstavu u cjelini. Ove godine, najboljom predstavom je proglašena „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i fondacije „Novi Sad – prestonica kulture“ po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića.

Kompanija m:tel je bila ponosni domaćin večeri izvođenja ove predstave, a nagradu je predstavnici Narodnog pozorišta u Beogradu Anđelki Vujović uručila Milica Kondić, u ime kompanije m:tel.

Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke režiseru ove predstave Jugu Đorđeviću, a nagradu za najbolju glumicu podijelile su Jasna Diklić i Vanja Ejdus. Najboljim glumcem proglašen je Marko Baćović iz Crnogorskog narodnog pozorišta, a tri specijalne nagrade dobili su Jelena Kajgo za tekst drame „Rolerkoster“, glumac Teodor Vinčić za specijalni doprinos scenskoj igri, te Slađani Zrnić, selektorki festivala.

Do sljedećeg Teatar festa, počastite se predstavama koje su na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.