Ušli smo u VoLTE svijet!

Kompanija m:tel od jula mjeseca i zvanično pustila VoLTE mrežu u komercijalnu upotrebu!

Voice over Long Term Evolution ili skraćeno VoLTE je tehnologija prenosa podataka zasnovana na IP koja omogućuje pozive i usluge prenosa podataka preko 4G mreže. Ova tehnologija omogućava mnoštvo prednosti i neuporedivo bolje korisničko iskustvo u govornim i video-pozivima.

Kompanija m:tel je za sve korisnike obezbijedila mogućnost korišćenja VoLTE tehnologije, a to konkretno znači da već od jula mjeseca korisnici mogu u cijeni mjesečne pretplate u okviru svojih paketa postati korisnici opcije VoLTE.

Da biste koristili ovu opciju, potrebno je da imate telefon koji podržava ovu tehnologiju i adekvatan softver, te 4G SIM karticu, kao i da istu opciju i telefon kompatibilan s ovom tehnologijom koristi i sagovornik, odnosno pozivani korisnik.

Aktivacijom ove opcije, biće vam omogućeno napredno korišćenje usluga interneta i govornih poziva koje sada možete koristiti istovremeno.

Prednosti VoLTE tehnologije za korisnika su, najprije, mnogo bolji korisnički doživljaj vrhunskog kvaliteta mreže, odnosno poziva – bilo razgovora ili video-poziva. Takođe, tu je i jasniji zvuk, a u komparaciji to bi izgledalo ovako: tri puta bolji kvalitet od poziva u 3G mreži, ili čak šest puta bolji od poziva u 2G mreži. VoLTE tehnologija omogućuje i štednju baterije jer je mreža ’stabilna’ i nema prebacivanja s 4G na 3G prilikom uspostave poziva, što crpi bateriju dodatno.

VoLTE omogućuje i multitasking, odnosno istovremeno korišćenje prenosa podataka (interneta) i poziva, bez prekidanja veze, a uz telefon koji je kompatibilan s ovom tehnologijom nećete trebati dodatne aplikacije za video-pozive, jer oni već imaju ugrađene sisteme za ovu vrstu poziva.

Dakle, za ispravno korišćenje opcije VoLTE potrebno je da m:tel korisnik ima odgovarajući mobilni telefon sa odgovarajućim (ažuriranim) softverom, te da aktivaciju izvrši putem poziva Call centra m:tel-a ili podnošenjem zahtjeva u bilo kojem m:tel prodajnom mjestu.

Pozivi ostvareni putem opcije VoLTE će se obračunavati i naplaćivati u skladu sa uslovima korišćenja govornih usluga u okviru tarifnog modela i tarifnih opcija/dodataka koje korisnik koristi, odnosno na kome je ona aktivirana.

Za više informacija o VoLTE opciji informišite se putem poziva na broj 0800 50 000 ili na adresi mtel.ba