Uskoro stiže Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro uskoro stiže u Indiju.

Ovaj model pametnog telefona, koji je krajem prošle godine najavljen u Kini, nedavno je lansiran globalno, te se očekuje da će se u narednih nekoliko dana pojaviti i na tržištu Indije.

„Život je predstava, neka bude vrijedno čekanja. Xiaomi 12 Pro uskoro stiže u Indiju“, objavljeno je na Twitter nalogu Xiaomi India.

Iako iz kompanije još nisu saopštili datum lansiranja ovog modela na tržištu te zemlje, fotografija koju je na Twitter-u objavio njen globalni potpredsjednik Manu Kumar Jain nagovještava da bi on mogao debitovati 12. aprila. Naime, kako se može vidjeti na fotografiji, u kalendaru na njegovom stolu zaokružen je taj datum.

Podsjećamo, sjajni Xiaomi 12 Pro pokreće Snapdragon 8 Gen 1 čip, a krasi ga 6,73-inčni 120Hz QHD+ LTPO AMOLED displej. Posjeduje oprativni sistem nove generacije MIUI 13 baziran na Androidu 12 i ima 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu.

Koliko je ovo moćan telefon pokazuju i njegove kamere. Na zadnjoj strani nalaze se tri, a na prednjoj jedna – od 32 MP. Sistem kamera na zadnjoj strani sastoji se od primarne (50 MP), ultra-široke (50 MP) i telefoto jedinice (50 MP).

Ovaj model posjeduje bateriju od 4.600 mAh sa podrškom za žičano punjenje od 120 W i bežično punjenje od 50 W.