Uskoro ćete moći napraviti svoje stikere za WhatsApp

WhatsApp je nedavno uveo inovativnu opciju stvaranja personalizovanih stikera direktno unutar aplikacije, čime je korisnicima pružio jednostavan način da izraze svoju kreativnost bez potrebe za dodatnim aplikacijama trećih strana.

Nova funkcija, najavljena od strane Meta, omogućava korisnicima da kreiraju stikere koristeći fotografije iz njihove galerije. Proces je jednostavan, a korisnici mogu izabrati sliku, izdvojiti željeni dio, čak i ukloniti pozadinu. Iako je opcija uređivanja za sada ograničena, korisnici mogu dodavati tekst, praviti crteže te uključivati dodatne naljepnice ili emotikone.

Ova inovacija eliminiše potrebu za eksternim aplikacijama koje često dolaze sa nepotrebnim oglasima, ograničenjima i pitanjima sigurnosti. Iako je trenutno dostupna samo za korisnike iOS-a, očekuje se da će uskoro postati dostupna i za Android korisnike.

Ova unapređenja pružaju korisnicima veću slobodu i olakšavaju izražavanje kroz personalizovane stikere direktno unutar WhatsApp aplikacije.

Stikeri su postali nezaobilazan dio komunikacije na svim aplikacijama ovog tipa, a nakon što je prošlo više od decenije kako su se pojavili, omogućeno je i korisnicima da kreiraju svoje stikere i time prošire načine komunikacije simbolima. Drugi komunikatori su to uradili ranije, pa je i WhatsApp sada sustigao konkurenciju.