Upoznajte sat inspirisan Porscheom 918 Spyder  

Zahvaljujući bogatoj mašti Maxa Büssera, MB&F je stvorio novi neobičan i moćan sat inspirisan automobilskom industrijom, zapravo novu verziju modela HM8, koja je nazvana HM8 Mark 2.

Konkretno, novi model HM8 Mark 2 inspirisan je jednim od najbržih automobila na planeti – Porscheom 918 Spyder.

Kućište je izrađeno od novog materijala nazvanog CarbonMacrolon, koji može biti obojen, poliran, pjeskaren, lakiran…a i dalje je težak samo 1/8 težine čelika. Ipak, ono što najviše privlači pažnju je “lice sata”, koje je potpuno autentično.

Način na koji su Büsser i njegov tim dočarali oblik Porschea 918 Spydera je nevjerovatan. Na kućištu sata posebno su zanimljivo predstavljene izduvne cijevi Porschea koje inače na vozilu izgledaju kao dvije grbe iza vozačevog i suvozačevog sjedišta.

Nobičnim dizajnom i izborom materijala ovaj sportski sat, kao i automobil, idealan je predstavnik modernog doba u kojem je i stvoren. Otporan je na vodu, udoban i lagan, što bi svaki vlasnik poželio.

HM8 Mark 2 nudi i pogled na impresivno dizajniran Girard-Perregaux mehanizam, što satu daje dodatnu dozu luksuza.

Da je namijenjen vozačima potvrđuje zanimljiv detalj. Naime, vrijeme na satu može se vidjeti na njegovoj bočnoj strani, tako da vozač ne mora da skida ruku sa volana kako bi pogledao koliko je sati.

Oni koji požele da svoju kolekciju satova obogate ovim modelom moraće za njega da izdvoje oko 75.000 evra.