Upoznajte Ray-Ban Meta pametne naočare 

Kompanija Meta predstavila je novu kolekciju pametnih naočara Ray-Ban Meta, koje su, kao što i sam naziv otkriva, plod saradnje sa čuvenim brendom Ray Ban, od kojeg se može očekivati samo vrhunski dizajn i kvalitet.

Kupcima su dostupne dvije varijante okvira – Wayfarer i Headliner, u više boja, koje su kompatibilne i sa dioptrijskim staklima. Druga generacija pametnih naočara Meta-e donosi brojna poboljšanja i zanimljive karakteristike. Jedna od njih je mogućnost kombinovanja okvira i stakala u čak 150 varijanti.

Nove naočare omogućavaju da iskoristite svaki trenutak i budete povezani sa svijetom čak i kada ste zatrpani obavezama. Naime, zahvaljujući Meta AI možete da obavljate telefonski poziv, razmjenjujete informacije i upravljajte funkcijama samo pomoću glasa, dok vam je telefon u džepu.

Pomoću ultraširoke kamere od 12 MP možete da snimite fotografije i video snimke visokog kvaliteta. Kako biste bili u toku sa svim dešavanjima oko vas, a ipak mogli uživati u omiljenoj muzici ili obavljati pozive i čuti sagovornika, naočare posjeduju diskretne, ali vrlo moćne zvučnike.

Takođe, pomoću glasovnih “naredbi” možete slati poruke putem WhatsApp-a, Messenger-a i SMS-a. Ruke vam za to više neće biti potrebne, pa ćete sa prijateljima moći bezbjedno komunicirati i dok ste za volanom, što je itekako korisno.

Prepoznatljivi stil, u kombinaciji sa laganim materijalima i vrhunskom tehnologijom, čini ove naočare savršeno korisnim modnim detaljem koji će vas u svakoj situaciji povezati sa svijetom.