Upoznajte novi preklopni telefon OnePlus Open 

OnePlus se pridružio kompanijama koje na tržištu imaju telefone na preklop.

Naime, savitljivi pametni telefon OnePlus Open, prvi ovog proizvođača, je predstavljen, a sudeći prema karakteristikama radi se o modelu vrhunskih performansi, koji može parirati najnovijim proizvodima konkurenata.

Telefon dimenzija 153,4 x 73,3 x 11,7 mm, sa varijantom u crnoj boji presvučenom imitacijom kože i zelenom sa staklenim zadnjim panelom, izgleda moderno i moćno. Spošljašnji ekran je dijagonale 6,3 inča, dok je unutrašnji od 7,82 inča. Radi se o AMOLED ekranima, 2K rezolucije i stope osvježavanja do 120 Hz. Oba koriste LTPO3 tehnologiju.

Da je u pitanju izdržljiv telefon, otporan na spoljašnje uticaje potvrđuje to što je vanjski ekran zaštićen Ceramic Guard staklom, za koje kompanija tvrdi da je snažnije od onoga što nudi Gorilla Glass Victus.

Što se tiče kamera, na samom uređaju je istaknuto da ih potpisuje čuveni Hasselblad. Glavni senzor je rezolucije 48 MP, a tu je i ultraširoka kamera od 48 MP kao i periskopska od 64 MP sa 6x optičkim zumom. Oba ekrana imaju selfi kamere, spoljašnji od 20 MP, a unjutrašnji od 32 MP, tako da vlasnici ovog uređaja odmah mogu znati da u rukama drže uređaj koji je u rangu profesionalnih fotoaparata.

Pomenućemo još da telefon pokreće vrhunski Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 2, te da posjeduje bateriju od 4800 mAh koja se, prema navodima iz kompanije, od 0 do 100 odsto može napuniti za 42 minute.

Podsjećamo, u bogatoj ponudi kompanije m:tel možete pronaći jedan od OnePlus uređaja – telefon OnePlus 9.