Upoznajte novi pametni telefon – Realme GT 6

Novi Realme smartfon nazvan GT 6 stiže na tržišta, a njegove specifikacije pokazuju da se radi o modelu impresivnih mogućnosti.

Već na prvi pogled vidljivo je da je riječ o telefonu modernog, elegantnog dizajna, koji izgleda “skupo”. Pokreće ga Snapdragon 8s Gen3 procesor uparen sa 12 ili 16 GB RAM-a, što je dobitna kombinacija, koja bi trebala oduševiti čak i gejmere.

Da korisničko iskustvo u svim segmentima bude još bolje dopinosi vještačka inteligencija, Next AI, koja pomaže u stvaranju fotografija i video snimaka vrhunskog kvaliteta. Takođe, zahvaljujući AI, uređaj prati interosovanja korisnika i predlaže aplikacije koje bi mu se mogle dopasti.

Izvor fotografije: Realme

Prednju stranu telefona Realme GT 6 krasi veliki 6,78-inčni Hyper Display AMOLED ekran rezolucije 1.264 x 2.780 px, frekvencije osvježavanja od 120Hz i maksimalne svjetline od čak 6.000 nita.

Na vrhu, u samom središtu ekrana zaštićenog Gorilla Glass Victus 2 staklom smještena je prednja kamera od 32 MP. Na zadnjoj strani je trostruki sistem kamera, sa glavnim Sony-LYT808 senzorom od 50 MP.

Ovaj telefon, koji koristi Android 14, dolazi sa baterijom kapaciteta 5.000 mAh, koja se zahvaljujući 120W brzom punjenju od 0 do 100 odsto napuni za 26 minuta.

Podsjećamo, u bogatoj ponudi kompanije m:tel možete pronaći odlične Realme telefone i platiti ih na rate, bez kamate.