Upoznajte Motorola Edge 30

Novi smartfon kompanije Motorola – Edge 30 prvo će ovog maja stići u Evropu i koštaće 449,99 evra.

Radi se o pristupačnijoj verziji pametnog telefona Edge 30 Pro, tako da će mu i cijena biti povoljnija.

Što se tiče karakteristika novog uređaja, posjedovaće 6,5 inčni OLED zaslon rezolucije 1080p, sa osvježavanjem ekrana do 144 Hz.

Na prednjoj strani nalazi se selfie kamera od 32 MP, dok je sa zadnje strane smještena glavna od 50 MP sa optičkom stabilizacijom slike, ultra širokougaoni objektiv od 50 MP, kao i senzor za dubinu od 2 MP. Za razliku od modela Motorola Edge 30 Pro, čija zadnja kamera može snimati video u 8K, kod novog modela mogući su u 4K.

I procesor koji pokreće novi model slabiji je od onog u flagship modelu. Naime, Motorola Edge 30 pokreće Snapdragon 778, dok Pro model ima procesor Snapdragon 8 Gen 1.

Kako prenosi The Verge, ovaj telefon će se pojaviti se na evropskom tržištu prije nego što stigne na azijska i bliskoistočna, gdje se očekuje kasnije ove godine. Iz kompanije Motorola nisu precizirali kada bi novi smartfon trebalo da stigne u Evropu, ali mediji prenose da će to biti uskoro.

Iako je slabiji od Pro modela, stručnjaci smatraju da će Edge 30, koji dolazi u bojama Meteor Grey, Aurora Green i Supermoon Silver, sasvim solidnim specifikacijama i nižom cijenom itekako privući pažnju ljubitelja kvalitetnih pametnih telefona.