Upoznajte iPhone 16 i iPhone 16 Plus

Apple je predstavio nove modele pametnih telefona, među kojima su modeli iPhone 16 i iPhone 16 Plus. Oni nude personalizovana rješenja za brže i učinkovitije obavljanje svakodnevnih zadataka.

iPhone 16 dolazi s 6,1-inčnim, a iPhone 16 Plus sa 6,7-inčnim Super Retina XDR ekranom. Oba telefona koriste OLED tehnologiju, koja pruža izuzetan kvalitet slike i podršku za funkciju Dynamic Island, koja olakšava pristup notifikacijama i aplikacijama. Takođe, i iPhone 16 i iPhone 16 Plus imaju moćnu Ceramic Shield zaštitu, te su izuzetno otporni na vodu i prašinu.

Što se tiče kamera, one su očekivano impresivne. Zadnja kamera na oba uređaja je dvostruka, a čine je glavna od 48MP i ultraširokougaona sa autofokusom od 12MP. Glavna kamera nudi 2x telephoto funkciju te omogućava snimanje visokokvalitetnih fotografija različitih stilova. Uz podršku za Apple Vision Pro, snimanje videa je podignuto na još viši nivo.

Izvor fotografije: Apple

Telefone pokreće vrhunski Apple A18 procesor sa šest jezgri, koji donosi 30% bolje performanse i energetsku učinkovitost u odnosu na svog prethodnika.

Jedna od ključnih inovacija u ovim telefonima je Apple Intelligence. Ovaj sistem donosi nekoliko naprednih funkcija koje poboljšavaju korisničko iskustvo. Sistem se prilagođava korisnikovom načinu upotrebe uređaja i aplikacija, a pruža i rezimee važnih obavještenja i e-poruka, što je praktično i korisno.

Baterija telefona iPhone 16 i iPhone 16 Plus nudi duže trajanje zahvaljujući optimizovanim funkcijama u novom iOS 18 operativnom sistemu. Kako navode iz Apple-a, baterija omogućava do 27 časova reprodukcije video snimaka.

Dimenzije telefona iPhone 16 su 71,6 x 147,6 x 7,8 mm, a težak je 170 grama, dok je iPhone 16 Plus veći, sa dimenzijama 77,8 x 160,9 x 7,8 mm, te je u skladu sa tim i malo teži – 199 grama.

iPhone 16 i iPhone 16 Plus uskoro će se naći u m:tel ponudi u kojoj su dostupni ostali Apple uređaji uz mogućnost kupovine na rate, bez kamate.

Više informacija o tome možete pronaći na www.mtel.ba ili dobiti pozivom na broj 0800 50 000.