Upoznajte Infinix Note 30i

Infinix je nedavno najavio najnoviji model u svojoj seriji Note – Infinix Note 30i. Uređaj je naveden na zvaničnoj web stranici, a mi imamo kompletan specifikacijski list za pregled.

Note 30i se može pohvaliti 6,6-inčnim AMOLED ekranom sa FHD+ rezolucijom, stopom osvježavanja od 60Hz i osjetljivošću uzorkovanja dodira od 180Hz. Panel na prednjoj strani ima izrez u obliku rupice za prednju kameru od 16MP. Uređaj je opremljen MediaTek-ovim Helio G85 čipsetom uparenim sa 8GB RAM-a i do 256GB prostora za pohranu.

Na poleđini se nalazi glavna kamera od 64MP zajedno sa dvije pomoćne kamere nepoznate rezolucije. Telefon ima stereo zvučnike podešene od strane JBL-a, dok je softverska strana pokrivena XOS 13 baziranim na Androidu 13.

Note 30i dolazi sa baterijom kapaciteta 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 33W, a telefon takođe može djelovati kao power bank zahvaljujući mogućnosti obrnutog žičanog punjenja. Uređaj takođe ima IP53 certifikat za otpornost na prašinu i prskanje, te ima skener otiska prsta ugrađen u dugme za uključivanje. Ovo pruža dodatnu sigurnost i jednostavnost pristupa vašim podacima.

Infinix Note 30i dolazi u bojama Variable Gold, Obsidian Black i Impression Green. Detalji o cijeni i dostupnosti još nisu objavljeni.