Upoznajte 15-inčni MacBook Air laptop

Apple je predstavilo još jedan sjajan uređaj – MacBook Air laptop sa ekranom od 15 inča.

Radi se o moćnom, atraktivnom modelu, vrhunskih karakteristika, koji je i pored većih dimenzija izuzetno lagan i praktičan za nošenje. Težak je samo 1,496 kg, a njegova debljina je 11,5 mm.

Pokrenut M2 čipom, sa trajanjem baterije do 18 časova, MacBook Air laptop pruža munjevito brze performanse, navode iz kompanije.

M2 donosi više brzine u sve što radite – od uređivanja videa za nastavu, preko obaveza na poslovnom planu do praćenja omiljenih sadržaja i online kupovine. Vrhunska baterija omogućiće cjelodnevno korištenje, tako da adapter nećete morati nositi uz laptop prilikom izlaska iz kuće, poručuju iz Apple-a.

Laptop dolazi u četiri boje – midnight, starlight, space sivoj i srebrnoj, a košta 1.299 dolara. Posjeduje 15-inčni Retina ekran svjetline 500 nita, sa podrškom milion boja. Na njemu je smještena kamera rezolucije 1.080p.

Inače, MacBook Air postoji i u verziji sa ekranom od 13 inča, koja je predstavljena u junu prošle godine, sa istim, M2 čipom, osmojezgrenom CPU-om, 10-jezgrenim GPU-om i 16-jezgrenim Neural Engineom kakav ima i ovaj 15-inčni model.

Osnovni model sa ekranom od 15 inča posjeduje 8 GB objedinjene memorije, koja se može konfigurisati do 24 GB.

Apple uređaje možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.